Uit je hoofd, in je lijf!

Stimuleer wendbaarheid & reduceer stress

Het Oplaadpunt bij bedrijven

We zijn onder meer actief (geweest) voor : Vermaat, Excellent, Renault, Sanoma , Colgate-Palmolive, Eurail Group en Talpa Network

De context

We leven in een tijd van grote transformatie en dat is voelbaar. Vaste structuren veranderen en er wordt steeds meer flexibiliteit van de werknemer verwacht. Innovatie en creativiteit is aan de orde van de dag. Maar niet iedereen kan dit bijbenen, gevoelens van angst, onzekerheid en stress kunnen ontstaan. Hoe creëer je als werkgever rust, inspiratie en nieuwe energie voor je werknemers? Bij Het Oplaadpunt komen de deelnemers ‘uit het hoofd in het lijf’ middels Oplaad Workshops en Trainingen. We werken met 3 pijlers; Mindfulness, Energie en Lifestyle.

Ons corporate aanbod

Oplaad Workshop

Een Oplaad Workshop kan als dagdeel ingezet worden. Een greep uit ons aanbod:

  • Uit het hoofd in het lijf
  • Mind Training / (Introductie) Mindfulness
  • Gezonde Ademhaling (Energy Control)
  • Voeding
  • Slaap
  • Energie
  • Oplaad Sessies van 30 minuten (Yoga Nidra)

Oplaad Week 

Een week lang staat jouw team/bedrijf volledig in het teken van Vitaliteit! Tijdens de Oplaad Week bieden we een week lang verschillende workshops aan op het vlak van Mind Training/ Mindfulness, Slaap, Voeding en Energie. Dit kunnen we ondersteunen met gezonde catering & (stoel)massages. Een follow-up programma is natuurlijk ook te bespreken!

Mindfulness Training

De geest neemt je mee in allerlei gedachten. Vaak onsamenhangend en veelal herhalend. Gedachten gaan meestal over verleden of toekomst. Terwijl de toekomst slechts scenario’s zijn en het verleden niet meer bestaat. Doordat we zoveel denken, vergeten we in het nu te zijn en raken we snel overbelast. Met Mindfulness leer je bewust aandachtig te zijn in het moment.

Mindfulness is wetenschappelijk aangetoond een manier om:

  • Stress te verlagen 
  • Hersenen te trainen
  • Emotionele intelligentie te ontwikkelen

Het Oplaadpunt biedt wekelijkse in-company trainingsprogramma’s aan die speciaal ontwikkeld zijn voor Business Professionals. Een hectische en veeleisende werkomgeving is vaak aan de orde van de dag. Juist voor deze groep is het daarom zo belangrijk om aandachtstraining te beoefenen en structureel momenten van rust te kunnen implementeren. 

Adem Coaching

Een gezond adem patroon is de basis van een rustig lichaam en een rustige geest. In het 6- weekse Adem coaching programma wordt het stressniveau verlaagt, dit werkt zowel preventief als herstellend.

Adem coaching levert direct resultaat, dit is gebaseerd op hartslagvariabiliteit (HRV). HRV is de tijd tussen twee hartslagen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat HRV de beste biologische marker is in het lichaam van het stressniveau.

Wij werken met een Coach die de Energy Control Methode van Stans van der Poel gebruikt. Dit is een wetenschappelijk gevalideerde methode op basis van HRV/biofeedbacktechnologie. Het 6-weeks programma start met een uitgebreide 0-meting van de ademhaling en een fitmeting waarna medewerkers vervolgens zelf individuele ademoefeningen doen met een handige app die inzicht geeft in de energieprocessen van het lichaam en waar de stresspieken liggen (werkdrukmonitor) Zo is het effect is van de ademtraining direct zichtbaar.

De locatie

We kunnen de workshops en trainingen in-company aanbieden maar ook op onze geselecteerde locaties. Deze locaties bevinden zich in de natuur vlakbij de randstedelijke gebieden en zo zijn jouw werknemers er echt even uit!

Hele jaar door: Zwier, de vrijhaven van de stad

 

Zwier is een duurzame buitenplaats waar energie stroomt. Een fijne plek waar je kunt doen wat jij wilt, dichtbij de stad ((15 min rijden van Amsterdam), dichtbij de natuur. Deze creatieve locatie trekt je uit het alledaagse en biedt nieuwe inspiratie. Zwier biedt moderne, lichte vergaderruimtes, luxe Bell tenten voor overnachting (april-sept), mogelijkheden voor activiteiten op het water en staat onder meer bekend voor de verse, biologische en lokale keuken.

Mei tm september: onbewoond eiland De Kluut

Op zo’n 10 minuten varen van de bewoonde wereld ligt dit prachtige stukje natuur. Het onbewoonde eiland De Kluut in het Veluwemeer is zo’n 50 jaar geleden ontstaan door zandopspuiting na de aanleg van Flevoland en is ongeveer 4 hectare groot. Het eiland is weelderig begroeid met hoge bomen, dicht struikgewas, rietpalm en hier en daar grotere open plekken van zand of gras. Je waant je in een totaal andere wereld zonder auto’s of fietsen. Hier kom je volledig tot rust. Je kunt een verrassend wandelingetje over het eiland maken of je op een van de fraaie zitjes terugtrekken om te genieten van deze rust, de natuur en de vogeltjes. En natuurlijk heb je vanaf het eiland een fantastisch uitzicht over het Veluwemeer. Het eiland is ook exclusief af te huren voor jouw bedrijf/team en jullie kunnen ook een nachtje blijven slapen in een authentieke Tipi tent, hoe gaaf is dat? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Het team

Het Oplaadpunt werkt met een groot team aan ervaren trainers & coaches. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Geïnteresseerd?

Vraag hier meer informatie aan!

Back To Top